Bild
Nästa artikel

Ställplats i Lagan blir kanske inte av

NYHETER

Vid kraftverket i Lagan planeras en ställplats som nu ser ut att inte kunna anläggas då platsen först måste grävas ut av arkeologer.

Det är Lagans kommun som sedan 2015 planerat ställplatsen vid Gröningen intill Lagan. Men nu visar det sig att den historiska marken, inom området för medeltida Kungsladugårdens ägor, måste grävas ut först och kostnaden för det beräknas till 172 000 kronor, något som inte ser ut att rymmas inom budgeten. Länsstyrelsen bedömer att området har ”hög arkeologisk kunskapspotential”.

– Det är en stor summa i ett sådant projekt. Vi får titta på vad projektet i sin helhet tål, säger Erland Björkman, planeringschef på Laholms kommun till Hallandsposten som uppmärksammat frågan.

Platsen vid Lagan var vald med omsorg. De elva husbilarna skulle få tillgång till el samt få möjlighet att tömma grå- och svartvatten men framför allt ligger platsen både vackert till invid Lagan och har bara några hundra meter till centrum. Dessutom finns Lagaholms fästning där samt för de fiskeintresserade goda möjligheter att fånga något läckert till middagen.

– Uppställningsplatsen är första etappen i en större helhet. Vi har tittat på hela Lagapromenaden, från Rökeriet till Gröningen, och vill göra den mer attraktiv, säger Erland Björkman.
Taggar: Nyheter
Ställplats i Lagan blir kanske inte av

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.