Bild
Nästa artikel

Ställplats i Nynäshamn?

NYHETER

En kommuninvånare i Nynäshamn har utnyttjat sin möjlighet att lägga ett medborgarförslag och efterlyser en ställplats för husbilar.

Det är Nynäshamnsposten som uppmärksammar att medborgarförslaget om att ordna ställplatser i Nynäshamn lämnats in till kommunen.

Medborgarförslag finns i somliga kommuner och är en möjlighet för en kommuninnevånare att föreslå kommunfullmäktige någon viss sak. Möjligheten finns i ungefär två av tre kommuner och har utnyttjats på flera ställen för att det ska ordnas ställplatser.

Förslagsställaren menar att det är särskilt angeläget att ordna en ställplats i Nynäshamn eftersom staden har färjeförbindelser både till Gotland och kontinenten.

Lämpliga platser för ställplatsen kunde vara Estö idrottsplats, Kvarnängen, Nynäsgårds station eller i hamnen och det bör finnas möjlighet att lämna sopor på platsen, enligt förslaget.

Saknar du en ställplats i din kommun har du möjlighet att lämna ett liknande förslag under förutsättning att du inte bor i en kommun där medborgarförslag inte kan lämnas.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.