Nästa artikel
Ställplats vid Storsjön sägs snedvrida konkurrens
NYHETER

Ställplats vid Storsjön sägs snedvrida konkurrens

Publicerad 27 januari 2017
Tekniska förvaltningen i Östersund gör tummen ner för en ställplats vid Storsjön då de anser att det skulle snedvrida konkurrensen och föreslår att husbilar endast ska få stå där dagtid.

Det är SVT som skriver att kommunen efter ett flera år gammalt medborgarförslag nu slututrett frågan. Tjänstemännen, som hanterat ärendet, tror att det kommer att påverka campingplatserna negativt. SVT skriver vidare att förslaget har utretts av flera nämnder.

Det handlar om att göra i ordning den populära platsen nedanför Jamtli vid Storsjöns strand som redan idag används utan tillstånd, med färskvatten, toaletter samt tömning av svart- och gråvatten. Platsen är populär både bland husbils- och husvagnsägare.

- Anläggandet av enklare uppställningsplatser utgör en osund konkurrens mot etablerade campinganläggningar, skriver förvaltningen i sitt förslag till Utförarstyrelsen enligt SVT.

SVT skriver att tjänstemännen däremot tycker att särskilda parkeringar för husbilar kan vara bra, men då bara för uppställning dagtid.

Nästa vecka kommer frågan att tas upp i Utförarstyrelsen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.