Nästa artikel
Ställplats vid Vasakajen i Figeholm stängs
NYHETER

Ställplats vid Vasakajen i Figeholm stängs

Publicerad 8 december 2017 (uppdaterad 8 december 2017)
Länsstyrelsen upphäver Samhällsbyggnadsnämndens beslut i frågan om ställplatsen för husbilar på Vasakajen i Figeholm. Ärendet skickas nu tillbaka till kommunen för fortsatt handläggning.
Tidningen Östra Småland skriver att ställplatsen för husbilar på Vasakajen har väckt känslor bland lokalbefolkningen där några boende överklagade kommunens beslut. Samhällsbyggnadsnämnden beviljade den 21 juni i år bygglov för en ställplats för 15 husbilar.

- Vi tycker att ställplatsområdet på Vasakajen omedelbart ska upphöra då beslutet tagits på felaktiga grunder eftersom berörda parter ej tillfrågades eller informerades innan beslutet togs, anför två Figeholmsbor i ett överklagande enligt Östra Småland.

Länsstyrelsen har nu gett de klagande rätt då kommunen inte hört alla berörda parter under kommunens handläggning av ärendet. Bristen betecknas som "allvarlig". Vidare anses att ställplatsen avviker från detaljplanen som anger att området är en småbåtshamn och "ställplatserna kan inte likställas med parkering eller båtuppläggning". "I de fall en åtgärd innebär en avvikelse från detaljplan, ska kända sakägare höras som en del i handläggningen hos kommunen".

Ärendet har nu skickats tillbaka till kommunen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.