Bild
Nästa artikel
Ställplatser får grönt ljus när de är lediga

Ställplatser får grönt ljus när de är lediga

NYHETER

I spåren av allt fler husbilar introducerar tyska TopPlatz trafikljus i sin app så att det ska bli lättare att hitta lediga ställplatser. I realtid ska man kunna se hur beläggningen ser ut så man slipper köra till fullbelagda platser.

Problemet har växt i takt med att antalet husbilar ökar över hela Europa och därmed även trängseln på ställplatserna. Men servicen gäller inte alla ställplatser utan enbart de som ingår i konceptet TopPlatz och där husbilisterna har deras app.

Med de tre välkända färgerna grönt, gult och rött ska man guidas till platser som är lediga. Grönt betyder att det finns fler än 25 procent lediga platser, gult att det är färre än 25 procent och rött innebär att det redan är fullbelagt. Den kostnadsfria appen, Stellplatzampel, visar även näraliggande ställplatser och situationen där.

Att anlägga nya ställplatser kan ta lång tid, i Tyskland ända upp till åtta år. Även om det hela tiden anläggs nya lär problemet kvarstå eftersom intresset för husbilsturismen hela tiden ökar.

Systemet håller på att byggas upp och TopPlatz vill ha hjälp att utveckla tjänster från användarna och tar tacksamt emot tips om förbättringar.

Här hittar du hemsidan till TopPlatz.


 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.