Nästa artikel
Stark start på säsongen för First Camp
NYHETER

Stark start på säsongen för First Camp

Publicerad 8 juli 2021 (uppdaterad 8 juli 2021)
First Camp har ett bokningsläge för juli-augusti vilket är 25 procent bättre än motsvarande tidpunkt 2020 och 13 procent över rekordåret 2019. 

Campingbranschen går en ljus framtid till mötes tack vare hemestertrenden som accelererats av Covid-19-pandemin och stark försäljning av husvagnar och husbilar. Under 2020 tog First Camp som har 40 destinationer i Sverige och sex anläggningar i Danmark, marknadsandelar.

Bokningsläget för juli och augusti är starkt, plus 25 procent mot 2020 och  plus 13 procent mot 2019. En hög andel av bokningarna kommer dock nära inpå ankomst, och det finns en osäkerhet gällande i vilken omfattning utländska gäster kommer tillbaka till Sverige och Danmark redan denna sommar.

Under årets andra kvartal steg First Camp Group AB:s intäkter med 23 procent jämfört med 2020. Jämfört med 2019 minskade intäkterna under samma period med 14 procent till följd av fortsatta reserestriktioner mellan länder. Samtliga jämförelsetal gäller proforma, för samma antal destinationer.

– Våra stora investeringar i att skapa ännu bättre gästupplevelser har betalat sig. Inför denna sommar har vi i First Camp satsat mer på våra destinationer än någonsin, och vi har också ett ännu mer omfattande aktivitetsprogram denna sommar”, säger First Camps VD Johan Söör. Vi har också fortsatt att utveckla hur vi jobbar digitalt, och har under våren implementerat nya tekniska lösningar för bland annat dynamisk prissättning och digital marknadsföring. Dessa lösningar bygger på den senaste AI-teknologin och vi fortsätter därmed med vår ambition att ligga i den absoluta framkanten av resebranschen, allt med ambitionen att göra det enklare för våra gäster”.

Siffrorna ovan gäller de totalt 44 destinationer som ägs av First Camp Group AB. Två destinationer ägs i nuläget av ett systerbolag till First Camp Group AB men drivs som en del av First Camp-kedjan.

Topp 3-listan på svenska destinationer med bäst bokningsläge för juli-augusti:

  1. First Camp Solvik – Kungshamn
  2. First Camp Råå Vallar – Helsingborg
  3. First Camp Tylösand – Halmstad

Topp 3-listan på danska destinationer med bäst bokningsläge för juli-augusti:

  1. First Camp Hasmark Strand – Fyn 
  2. First Camp Bøsøre Strand – Fyn 
  3. First Camp Lakolk Strand – Rømø

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.