Bild
Nästa artikel
Stenbrogården förbättrar för husbilar

Stenbrogården förbättrar för husbilar

NYHETER

Stenbrogårdens camping i Helsingborg kommer att rustas upp och anpassas bättre för husbilar.

Stenbrogårdens camping har sökt bygglov för tio övernattningsstugor, nya toaletter och duschar, tömnings- och miljöstation och ny receptionsstuga för självincheckning meddelar Helsingborgs Dagblad. Men stadsbyggnadsnämnden sade nej till stugorna på 15 kvadratmeter.

– Det här är en camping och den ska i huvudsak vara till för tält och husvagnar, menar stadsbyggnadsnämndens ordförande Magnus Jälminger (M) enligt HD.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet ville säga ja, men blev nerröstade.

– Det finns väl snart inga campingplatser i Sverige som inte har campingstugor, menar vice ordförande Bengt Larsen (S).

Nu får campingplatsen, som liksom Råå vallar ägs av Nordic camping och resort AB, klara sig utan stugor. Men Mikael Wåhlund, ansvarig för etablering och utveckling, ser det inte som något stort bekymmer.

– Det blir lite sämre service än vi hade tänkt. Men stugorna var inte det primära för oss, förklarar han.

Nu inriktar de sig enbart på att förbättra för husbilarna.

– Vi kommer att hårdgöra ytor för att de ska klara tyngre husbilar och inrikta oss på att bli mer husbilsanpassade. Och det ska byggas en bra tömnings- och miljöstation, som även kan användas av husbilar som inte stannar över natten. Eftersom husbilar rör mycket på sig blir det också en reception där man själv kan checka in och ut, berättar Mikael Wåhlund till Helsingborgs Dagblad.

Han kan inte säga när ombyggnaden ska ske, mer än att det tidigast blir i höst.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.