Bild
Nästa artikel
Stockholmarna mest kritiska till studentflak

Stockholmarna mest kritiska till studentflak

Nyheter

I dagarna rullar hundratals studentflak runt på gatorna i många städer. De flesta tycker att flaken är en rolig företeelse. Många stockholmare är däremot betydligt mer kritiska. Var femte i huvudstaden vill totalförbjuda studentflaken. Det visar en undersökning från försäkringsbolaget If.

Drygt sex av tio av de 6 024 tillfrågade i undersökningen tycker att studentflaken är en rolig företeelse och en av fyra tycker att de borde få köras överallt.

Stockholmarna är betydligt mer negativa än övriga. 48 procent av invånarna i huvudstaden tycker att studentflaken är störande, jämfört med 34 procent av rikssnittet. Nära var femte, 18 procent, tycker att de borde totalförbjudas, att jämföra med 11 procent av svenskarna totalt.

– Sannolikt beror Stockholmarnas inställning på att firandet är mycket stort och att trafikkaoset blir värre än på många andra håll, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Tips och regler för säkra studentflak

- Högsta tillåtna hastighet är 20 km/h.

- Föraren ska ha fyllt 21 år och ha körkort med rätt behörighet sedan minst två år.

- Det ska finnas hållfasta skyddsräcken. Eventuella bänkar eller stolar ska sitta fast.

- Utrymmet där passagerarna står ska inte ha vassa kanter eller utskjutande delar som man kan skada sig på.

- Det kan vara bra att ha med en person på flaket som inte själv är med och festar.

- Passagerarna måste vid behov kunna kommunicera med föraren under hela färden.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Studentnisse
2013-06-09 09:39

Nog sjutton skulle man väl kunna göra något roligare än att åka runt på ett flak i timmar? att till exempel ha en stor festplats någonstans där alla kunde samlas och mingla hela dagen vore bra mycket roligare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.