Nästa artikel
Stora Nolia gör stora ändringar 2020
NYHETER

Stora Nolia gör stora ändringar 2020

Publicerad 4 november 2019 (uppdaterad 4 november 2019)
Samtidigt som mässan hålls under färre dagar ökas ambitionen och innehållet ska anpassas efter dagens förändrade krav och bli en folkfest. 2020 huserar mässan i Piteå från den 1:a till den 5:e augusti.

I pressmeddelandet skriver Stora Nolia att det blir en av de största förändringarna av mässan på flera decennier. Orsaken till uttalandet är att antalet dagar som mässan i Piteå hålls öppen 2020 ändras från nuvarande nio till fem men det ska komma mer. Redan efter den gångna mässan i Umeå aviserade Nolias vd att inga gamla sanningar skulle tas för givna och att det var dags att vända och vrida på hela konceptet Stora Nolia.

– Vi minskar antalet dagar, men ökar ambitionen. Förändringen är en förutsättning för långsiktig utveckling av mässan, men också en anpassning till förändringar i omvärlden, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan. Vi har tagit oss an utvecklingsarbetet med stor entusiasm inför nästa års mässa i Piteå och kommit till många slutsatser. Den första slutsatsen presenterar vi nu, medan vi återkommer med resten.

Mässans projektledare, Peter Kattilasaari, ser förändringen som en framtidssatsning

– Det här öppnar upp för nya utställare, stora och små, att kunna delta på mässan. För Stora Nolias besökare kan det vara svårt att ha förståelse för vad en nio dagar lång mässa innebär för de enskilda utställarna. När vi kontaktat potentiella utställare som vi velat ha till mässan har de ofta upplevt antal dagar som ett hinder, säger han.

– Mässans dagar är nu spikade, men inte längden på upplevelsen runt Stora Nolia. Vi är öppna för att diskutera hur vi, tillsammans med andra aktörer, kan skapa en folkfest som räcker längre än fem dagar, säger Nolias vd.

Mässan kommer att hållas 1-5 augusti (lördag-onsdag)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.