Nästa artikel
Stora Nolia i Piteå flyttas till 2021
NYHETER

Stora Nolia i Piteå flyttas till 2021

Publicerad 12 maj 2020 (uppdaterad 9 februari 2023)
Stora Nolia i Piteå flyttas till 2021 och som en följd av detta flyttas Umeåmässan också ett år framåt till 2022

Beslutet att flytta fram årets Stora Nolia har varit ett av Nolia AB: svåraste någonsin.

– Vi har hållit mässan varje år sedan 1962 och det skulle mycket till för att bryta en över 50-årig tradition. Vi hela tiden jobbat med planen att genomföra mässan men ser inte längre att det finns förutsättningar att göra den mässa vi vill och behöver för våra utställare, för Piteå, för näringslivet i Norrbotten men även för oss. Stora Nolia ska vara en av Skandinaviens största besöksmässor och i en tid då vi inte vet om vi får samla så många människor som möjligt, känns det bättre att skjuta fram mässan ett år, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Nästa Stora Nolia öppnar 7 augusti 2021 i Piteå och pågår i fem dagar, fram till 11 augusti. 

– Det finns flera anledningar till att vi väljer att flytta fram istället för att ställa in och hålla mässan i Umeå nästa år enligt plan. En av de främsta är att mässan i Piteå nu kommer att sammanfalla med Piteås 400-årsjubileum. Dessutom kommer nästa Stora Nolia i Umeå, som hålls 2022, att gå samma år som Umeå fyller 400 år. Tajmingen föll väl ut för oss den här gången och jubileerna skapar förutsättningar för oss att göra något alldeles extra av respektive mässa, samtidigt som jubileerna kommer att sätta fokus på städerna Piteå 2021 och Umeå 2022 där vi ska göra vårt för att locka så många inresta som möjligt, säger Jonas Dahlberg.

Nolias vd vill lyfta fram att planerna för mässan i Piteå kommer utvecklas ytterligare samt att mässan i Umeå redan ligger långt framme i sin planering.

– Vi ska förvalta denna extra framförhållning på allra bästa sätt så vi kan erbjuda en mässa som alla redan nu ska kunna längta till, säger Jonas Dahlberg.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.