Bild
Nästa artikel

Stora Nolia överraskar i år

NYHETER

Överraskningarnas tid är inte förbi. Det kommer alla som besöker årets Stora Nolia i Umeå att få uppleva. Mässan, som öppnar 1 augusti, kommer att formligt flöda av oannonserade händelser. Dessutom blir det, för första gången i Stora Nolias nära 50-åriga historia, ett tydligt familjefokus.

Det ligger förväntan i luften. Mässan och folkfesten Stora Nolia, som lockar ungefär 100 000 besökare årligen hålls i år i Umeå. Nu förbereds för ett extra fokus på överraskningar, familjer och barn. 

– En nyhet, som vi tror kommer att bli uppskattad, är att erbjuda passning av barn mellan 3-9 år för att ge mäsströtta barn lugn och vila, samtidigt som deras föräldrar kan få strosa runt och shoppa på egen hand en stund, informerar Anna Wikman, biträdande projektledare för Stora Nolia.

Målet är att göra det enklare och roligare för barnfamiljen under deras mässbesök. 

– Som vanligt är Hedlundadungen fylld av aktiviteter för alla – stora som små. Just i år vill vi, med vår extra satsning på barn, göra detta område till en oas mitt i mässvimlet där barn och familjer kan få leka, lära och upptäcka tillsammans. Här hittar man bland annat Lilla Forslunda med barnens bondgård, men också ponnyridning och Pysselkojan där barnen får pyssla tillsammans pyssel-Jenny från känt barnprogram, berättar Emma Haldorson, projektkoordinator för Dungen på Stora Nolia.

Även Köket, i hall 7, erbjuder en hel del matlagning för och med barn.

– Bland annat kommer Annakarin Nyberg och Clara Lidström, ”Underbara Clara”, att baka tillsammans med barn utifrån deras faktabok ”Baka : steg för steg”, säger Emma Haldorson.

En nyhet som kommer att färga hela mässan och upplevelsen av Stora Nolia är de överraskningar som väntar besökarna.


– Vi vill höja upplevelsen ytterligare och förstärka upplevelsen av folkfest. Den som inte är på plats i år kommer att missa mycket eftersom vi varje dag kommer att erbjuda en mängd överraskningar för besökarna i form av till exempel upptåg, flash mobs och spännande, men också överraskande möten. Överraskningarnas tid är inte förbi på mötesplatsen Stora Nolia, berättar Anna Wikman.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.