Bild
Nästa artikel
Här är ett glatt gäng från Jokkmokk som vi fotograferade 2016. De gillar Stora Nolia för det är nästan lika livligt som på Jokkmokks marknad.
Här är ett glatt gäng från Jokkmokk som vi fotograferade 2016. De gillar Stora Nolia för det är nästan lika livligt som på Jokkmokks marknad.

Stora Nolia satsar stort i helgen

STORA NOLIA

Nästan 70 000 besökare har hittills besökt Stora Nolia och i helgen är det fullt ös på scenen med bland andra Roxy Storband för de vuxna och Bamse för de små.

– Det är en fullmatad helg som börjar redan i morgon (fredag), säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia och
fortsätter Under fredagen har vi bland annat jakt med pil och båge i jaktkojan men också Roxy Storband samt Bamse och Lova på stora scenen. Dessutom har vi både tal av bostadsminister Peter Eriksson (MP) och en bostadspolitisk debatt på lilla scenen. 

Han berättar att det också blir en kuddparad som går genom området. 

Lördagen kommer det kaniner på området, på stora scenen föreläser Mija Kinning, som är känd inredare från TV:s Bygglov, Roomservice och det egna webbprogrammet ”Det knackar”, om det personliga hemmet. Under lördagen kommer också utrikesminister Margot Wallström (S) att tala på stora scenen.

– Det blir en spännande inledning på helgen, särskilt som vi har många flerdagarsband sålda. Jag tror att det kommer att vara fler besökare än vanligt på området under helgen, men också att många kommer att ta chansen att köpa band på fredagen för att kunna njuta av mässan hela helgen. Vi på Nolia är redo för att fästa band på hela Norrbotten om det skulle behövas, säger Peter Kattilasaari.

Hittills har det kommit 69 221 besökare till årets Stora Nolia. Förra lördagen och söndagen besöktes mässan av drygt 30 000 personer vilket gör att det mycket väl kan bli runt 110 000 totalt.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.