Bild
Nästa artikel
Stora Sjöfallets fjällanläggning får nytt liv

Stora Sjöfallets fjällanläggning får nytt liv

NYHETER

Efter konkursen i oktober 2017 är det nu klart att Stora Sjöfallets fjällanläggning i världsarvet Laponia öppnar i ny regi till högsäsongen i påsk. Igår blev Vattenfall och Håkan Sundström överens och pappren skrevs under.

Norrbotten-kuriren uppmärksammar att Stora Sjöfallets fjällanläggning som har restaurang, stugor, hotellrum och campingplats börjar drivas av en ny eldsjäl, Håkan Sundström med rötterna i Gällivare. Förvisso har han inte sysslat med turism tidigare men har ett brinnande intresse att få fler gäster att uppleva den storslagna naturen och planer finns för norrskensturism och hundspann.

– Det här är mitt hem. Närheten till fjällen, miljön och utmaningen lockar något enormt. Jag har en hel del idéer om hur man ska få snurr på verksamheten. Så småningom kommer vi vända oss utomlands men först och främst värnar vi om att de lokala gästerna ska vara nöjda och vilja återvända, säger han till Norrbotten-kuriren.

Stora Sjöfallets anläggning ska öppna redan om två veckor för det dröjer inte länge till påsk och vårvinterns högsäsong. Först ut för att öppnas står husvagnsparkeringen medan en del annat tar något lite längre tid i avvaktan på bland annat livsmedelstillstånd och serveringstillstånd.

– Restaurangbyggnaden är jättefin. Men det finns en del att göra. Jag skulle gärna utöka husvagnsparkeringen med en bastu. Och göra allt lite barnvänligare, säger Håkan Sundström vidare till Norrbotten-kuriren.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.