Hemkänsla med ugn i nya Pilote Pacific P 696 D

Nästa artikel
Storbilskänsla i Pilote Pacific P696D
2020

Storbilskänsla i Pilote Pacific P696D

Publicerad 17 juli 2019 (uppdaterad 19 augusti 2019)

Hemkänsla med ugn i nya Pilote Pacific P 696 D

Franska Pilote kommer med en ny modell för par som föredrar stor lounge och kök med ugn. Plus ett stort badrum och sist men inte minst ett rymligt cykelgarage. Allt i en bil under sju meter.
Det är tydligt att sällskapsdelen har prioriterats högt i nya Pilote Pacific P 696 D som har fått en luftig lounge med face-to-face sittgrupp som ska rymma sju personer. Det till synes stabila pelarbordet mitt mellan de båda sofforna har en vikbar bordsskiva för att det ska bli lätt att passera framåt och bakåt. Här finns också plats för en 32" tv.

Nästa detalj vi slås av är det smart utformade köket där lådorna inte är lika breda som på många andra modeller och istället ryms därför en ugn. Arbetsytorna ser ut att vara väl tilltagna på köksbänken och på andra sidan mittgången finns ett stort kyl-/frysskåp på 160 liter.

Sist men inte minst imponeras vi av det rymliga badrummet som i luftighet påminner om de allra största linerhusbilarna. Där finns garderober, lådor och golvutrymme nog för att byta om till festblåsa innan cykelturen till stadens dansställe. Cyklarna förresten, det ryms två i garaget längst bak! Pacific P 696 D mäter 6,9 meter i totallängd och har en totalvikt på 3,5 ton.

Vad fattas egentligen?
Just det, en säng... den mäter 160x200 cm och hissas ned från taket när det blir läggdags. Madrassen hamnar på 80 cm höjd så det är lätt att kliva till sängs vid läggdags. Har man gäster så stannas sängen lite högre upp och sittgruppen undertill kan bäddas för två och vips ryms 4 sovande. (Finns 4 bältade platser också)

Tänk vad utrymme som sparas för den som kan leva med att under dagtid ha sängen i taket. Kanske går det att använda loungesofforna till tuppluren dagtid? Basfordon är i alla fall en Fiat Ducato som till 2020 kan fås med 9-stegad automatlåda. Priset är inte klart i skrivande stund.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.