Bild
Nästa artikel

Storsatsning på husvagnar i Tjamstan

NYHETER

Tjamstanområdet fortsätter att investera i skidanläggningen. Malå kommun, som satsar mest på turism av alla kommuner i Sverige, tar nu fram en detaljplan för att kunna ta emot ännu fler husvagnar.

Planerna på utbyggnad av campingar och ställplatser runt om i landet pågår för fullt efter de senaste årens rekordbeläggningar. Nu satsar Malå kommun ännu mer på campingen i Tjamstan där husvagnsplatserna kommer att byggas ut successivt.

– Vi har kö redan i dag, de 200 platserna som finns är fyllda, säger Arne Hellsten (Malålistan), vice ordförande i kommunstyrelsen till Norran som bedömer att byggandet kan börja sommaren 2018.

Norran skriver att Tjamstanbackarna är länets näst största skiddestination efter Hemavan Tärnaby och att utvecklingspotentialen är stor. Vidare ska de marknadsföra sig mycket mer. I satsningen ingår även ett nytt stugområde, att Malå hotell har renoverats, restaurangen likaså och så har det byggts en offpistbacke.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.