Bild
Nästa artikel
Storsatsning på stadsnära Stensö Camping

Storsatsning på stadsnära Stensö Camping

NYHETER

Kalmar kommun har skrivit ett avtal med Nordic Camping & Resort om ett 35-årigt arrende av Stensö Camping. Formellt tas beslutet i kommunfullmäktige den 27:e april även om det redan finns ett driftavtal.

Ytterligare en pusselbit i satsningen på det havsnära är i hamn för Kalmar kommun när man nu skriver avtal med Nordic Camping & Resort om ett 35-årigt arrende av Stensö Camping.

– Det känns mycket bra att knyta till sig en aktör som har en tydlig och långsiktig ambition med verksamheten på Stensö, säger Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen.

Nordic Camping & Resort vann den av kommunen utlysta upphandlingen att överta utvecklingen och driften av Stensö Camping i Kalmar. Nu tecknas ett avtal som löper till år 2050 och med möjlighet till förlängning. I samband med avtalsskrivningen åtar sig Nordic Camping & Resort att investera i anläggningen till en fyrstjärnig klassificering enligt SCRs system och en utbyggnad av stugboende i linje med konceptet ”Sveriges grönaste camping”. 

– Vi känner att Nordic Camping är rätt partner att kunna driva en ökad turistnäring till Kalmarsundsregionen och de har de ekonomiska förutsättningarna att utveckla anläggningen. Det har de visat genom flera liknande genomförda exempel, menar Benny Wennberg.

För Nordic Camping & Resort blir Kalmar och sydöstra delen av Sverige en ny erfarenhet. Placeringen av Stensö Camping är ett strategiskt mycket viktigt tillskott för en kedja som saknat en anläggning i regionen och i Stensö Camping har man fått tag på en riktig pärla. Företaget beskriver själva den förvärvade anläggningen som ”vackert belägen i ett naturområde vid havet och med strategisk närhet till Öland och enbart ett stenkast från centrala delarna av Kalmar”.


Kalmar har de senaste åren haft en fantastisk utveckling som evenemangsstad och utsågs 2014 av Reseguiden till Sveriges näst populäraste sommarstad. I regionen finns många turistattraktioner och Nordic Camping & Resort är övertygade om att kunna driva en ökad turisttrafik som kommer hela regionen till godo.

– Vi på Nordic Camping & Resort är väldigt nöjda med att kunna erbjuda våra befintliga och framtida gäster en vacker anläggning längs Sveriges sydöstra kust i omedelbar närhet till Ölandsbron och Öland. Kalmar är tillsammans med Halmstad Sveriges populäraste sommarstad. Kommunen satsar starkt på besöksnäringen och vi är stolta över att få vara del av den framtida resan tillsammans med kommunen, säger Tom Sibirzeff, vd Nordic Camping & Resort.

Avtalet presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott idag och formellt tas beslutet i kommunfullmäktige den 27:e april och då med startdatum 1:a maj. Samtidigt har Nordic Camping & Resort tecknat ett tillfälligt driftavtal med kommunen redan från den 8:e april för att kunna komma igång så tidigt som möjligt inför sommarsäsongen 2015.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.