Nästa artikel
Strandvägen blir svårparkerad för husbilar
NYHETER

Strandvägen blir svårparkerad för husbilar

Publicerad 24 januari 2017 (uppdaterad 24 januari 2017)
Den bland husbilister populära parkeringen på Strandvägen i Stockholm kommer att bli svårare att utnyttja eftersom kommunen sätter upp ett räcke mot cykelbanan.

Stockholmstidningen Mitti uppmärksamman problem med de som parkerar sina husbilar på Strandvägens kajparkering. Ofta parkeras husbilarna så att de inkräktar på cykelbanan vilket har lett till klagomål som nu åtgärdas med att ett räcke sätts upp.

Det ska göra det omöjligt för bilister som ställer sig på parkeringen att inkräkta på cykelbanan med sina utstickande fram- och bakpartier. Tidningen skriver vidare att många husbilsägare använder parkeringen som en camping.

Stockholm stads lokala ordningsföreskrifter förbjuder camping på offentlig plats vilket i princip innebär att man inte får övernatta i bilen. Ändå har polisen inte beivrat detta så länge inte omgivningen störs.

– Det är i första hand en ­polisiär fråga att övervaka att campingförbudet följs. Det vi kan göra från stadens sida är att informera om hur och var man får parkera vilket våra p-vakter också gör. Däremot kan de inte bötfälla någon för detta. Men om staten ger oss den möjligheten är det inget jag skulle säga nej till, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i en tidigare artikel i Mitti.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.