Nästa artikel
Streamingsäkra med smarta surftips
NYHETER

Streamingsäkra med smarta surftips

Publicerad 5 juli 2017 (uppdaterad 6 juli 2017)
När vi är ute och reser gäller det att mobilnätet är bra, särskilt vid streaming av tv. Här ger en expert på Telenor sina bästa tips till alla er som surfar mobilt i sommar.
Vi svenskar är smått beroende av våra digitala plattformar och under semestern, när vi beger oss iväg med husbilar och husvagnar, blir mobilnätet viktigt. Tack vare 4G-nätet i Sverige är det möjligt att streama program direkt till tv:n i fritidsfordonet.

Magnus Österholm, nätexpert på Telenor, tipsar om hur du gör för bättre streaming på resan:

Fem tips för att streamingsäkra sommaren
1. Dela med dig av surfen. Har någon i familjen eller kompiskretsen extra mycket surf? Använd då dennes mobil som accesspunkt och dela med flera personer i sommarstugan, i bilen eller på båten. Det finns inställningar i både Apple- och Android-telefoner som gör att man kan dela med sig av sin 4G-anslutning via WiFi, så kallad internetdelning. Man kan likna det med att du gör om din mobiltelefon till en router som andra kan ansluta till.

2. Koppla upp router, tvspels-konsolen eller AppleTV med din mobil. Ett smidigt sätt är att köpa en billig router i din närmaste teknikaffär, ett extra simkort från din mobiloperatör och sen stoppa in simkortet i routern. Du har nu skapat ett digitalt hemmanätverk som du kan ta med dig och som flera personer kan ansluta till. Varför nu inte ansluta till din AppleTV eller Chromecast? Genom att internetdela från din mobiltelefon kan du även enkelt koppla upp ditt playstation eller Xbox via4G-nätet.

3. Skicka upp mobiltelefonen i flaggstången. Om du befinner dig på en plats med dålig täckning kan du hissa upp mobiltelefonen i exempelvis en flaggstång eller lägga den på ett tak. Internetdela från den högt placerade mobiltelefonen och du har skapat en accesspunkt för ditt närområde. Glöm inte extrabatteriet och att ta in telefonen om det blir regn...

4. Ta med extrabatteri. Filmtittande drar mycket batteri, dels för att data hela tiden laddas, och för att skärmen är tänd. Se till att använda ett extrabatteri och dimma ner skärmens ljusstyrka – det gör skillnad. Detta blir extra viktigt när man är ute på resande fot. Det finns idag många bra extrabatterier att köpa, säkra upp tillgången innan resan!

5. Ladda ner filmer innan resan. En del streamingtjänster har ett offline-läge, vilket innebär att du kan ladda ner filmer när du har internetanslutning, för att sedan titta när du är på semesterorten. Är du redan på resande fot så försök hitta WiFi-anslutning för nedladdning. Caféer och restauranger har ofta ett gratis WiFi-nätverk att koppla upp sig på. Passa på att offlinesynka några filmer innan du åker vidare.  

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.