Bild
Nästa artikel

Strid om ställplatser i Vejbystrand

NYHETER

Husbilsturerna i Vejbystrand fortsätter. Nu river länsstyrelsen upp det tillfälliga bygglovet för uppställningsplatserna i hamnen.

Helsingborgs Dagblad fortsätter att rapportera om den infekterade situationen i Vejbystrand där husbilarna sommar efter sommar har rört upp känslorna.

Grannarna till hamnen vill helt enkelt inte ha de vita "klossliknande" bilarna längs havsutsikten. Hamnföreningen markerade förra året elva platser men grannarnas protester ledde till ett föreläggande från stadsarkitektkontoret. Ställplatsen visade sig kräva bygglov vilket innebar att den stängdes.

Då lämnade kultur- och fritidsförvaltningen in en bygglovsansökan för en ställplats strax intill i hamnen men länsstyrelsen upphäver nu det tillfälliga bygglovet eftersom grannar överklagat detta. Grannarna klagar på att det blir för omfattande trafik.

Problemet är att det inte finns några särskilda parkeringsregler för husbilar och såväl hamnföreningen som kultur- och fritidsförvaltningen menar att situationen nu blir sämre eftersom husbilar enligt lag får parkeras som vanliga personbilar.

Frågan fortsätter att hanteras med samrådsmöte men om denna har lösts till nästa sommar återstår att se.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-11-04 14:08

Husbilarna har även sett till att delar av Österlen är stängt, blir så när man "tar för sig". Så bort med dom från Vejby.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.