Bild
Nästa artikel
Svampar i Botaniska

Svampar i Botaniska

Nyheter

Den 4-10 september är det svamputställning i Botaniska trädgården i Göteborg. Är du nybörjare och behöver lite hjälp på traven? Då finns en speciell avdelning med lämpliga matsvampar.

Svamputställningen i Botaniska trädgården har blivit en tradition och som så många gånger förut är det Magnus Neuendorf som ansvarar för utställningen som pågår 4 - 10 september.  I år hålls den i Galleri Floras Rike på butikens övervåning. Just nu är Magnus Neuendorf ute i skogen och plockar svamp:

— Så som det ser ut nu och om vädret fortsätter vara gynnsamt framöver får vi säkert en givande svamphöst och på Botaniska hoppas vi att  kunna visa ett par hundra västsvenska svampar på vår utställning, säger Magnus.

För att den som är nybörjare ska känna sig trygg har Magnus en speciell avdelning i svamputställningen där ett tiotal lämpliga matsvampar för nybörjare exponeras med en grundlig beskrivning. 

­— Att gå på en utställning med riktiga svampar är det absolut bästa sättet att lära sig se skillnad på de olika arterna. Här kan man använda alla sina sinnen och känna, lukta och titta. Våra skogar är så rika på goda svampar och det är synd om man inte vågar plocka annat än kantareller och Karl Johan, tycker Magnus Neuendorf.

 

Svamputställning
Tisdag 4  - måndag 10 september Kl 10 - 16. Svampexperter på plats varje dag kl 13 - 16.   Galleri Floras Rike (Butikens övervåning). Fri entré.


Svampbestämning
Måndagskvällar t.o.m. 1 oktober pågår svampbestämning i Växthusentrén kl 18 - 20 . Våra svampexperter berättar vad du har i svampkorgen. Avgift 20 kr/korg.  Måndag 3 och 10 september flyttar svampbestämningen till Galleriet där man kan se årets svamputställning.  

Färga med svamp
Lördag 8 september kl 12-16. Med Ann Bernhardtz-Heimer. Galleri Floras Rike.     

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.