Nästa artikel
Svart, cab, röd läderinredning och matchande husvagn
NYHETER

Svart, cab, röd läderinredning och matchande husvagn

Publicerad 6 april 2018
Det är inte ofta som chansen till unika köp dyker upp men nu har du möjlighet att kickstarta våren med detta ekipage. Det är bara en hake, man kan inte säga att det är utan en viss ekonomisk uppoffring.
Det unika ekipaget är till salu på sajten Classic Driver och är prisvis långt ifrån deras dyraste godbitar, även om knappa miljonen nog ändå skulle begränsa semesterkassan för rätt många av oss. Men det går inte att förneka att försäljaren av denna Volkswagen från 1959 får anses ha vissa svårslagna argument.

Vi kan ju börja med att bilen är en klassiker, en Volkswagen 1200 med cab. Läckert lackad i svart med ännu läckrare röd läderinredning. Caben är i matchande grått och däcksidorna är på femtiotalsmanér förstås vita. Även reservhjulets. Begreppet bättre än nytt är inte helt utan relevans här.

Bilen från 1959 med matchande nummer är helrenoverad och har inte gått så långt sedan dess, närmare bestämt 250 mil, vilket också är mätarställningen. Allt är dokumenterat och åtföljs även av ett intyg från Volkswagen och den 30 hästar starka motorn på 1184 kubik borde kunna klara flera semesterresor innan det är dags för några ytterligare åtgärder. Med den fyrväxlade manuella lådan blir körningen till ett nöje och den nya ägaren rekommenderas samma försiktighet som tidigare ägare visat bilen som aldrig varit inblandad i någon olycka. Under färden kan man njuta av att lyssna på radio, inte alla förunnat 1959.

Annonsen är lite sparsam med information om vagnen men man får anta att spekulanterna får utförlig information vid kontakten med försäljaren. Den matchande röda filten och den tidstypiska campingkorgen lär i varje fall ingå, eller som det sägs ”all accessories”.

Möjligen rekommenderas en viss återhållsamhet med rejäla långresor, åtminstone om en del av försäljningsargumenten ska finnas kvar vid en eventuell avyttring. Men visst har vi kommit en bit ifrån betydelsen av fabrikatsnamnet, ”folkets bil”, åtminstone med hänsyn till det begärda priset. Inte alla pensionärer som rattade en sådan här 1959 skulle kunna återanskaffa den. Men nog vore det häftigt att se ett åldrande par komma inglidande på campingen och berätta de haft den sedan den var ny.

Sugen? Kolla vidare på annonsen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.