Nästa artikel
Svea husbilar expanderar
NYHETER

Svea husbilar expanderar

Publicerad 1 april 2020
Svea husbilar öppnar nu upp sin tredje anläggning, denna gång i Kinna. Satsningen gör det möjligt för koncernen att nischa anläggningarna och den nya anläggningen i Kinna kommer enbart att sälja husbilar.
Med öppnandet av anläggningen i Kinna den 1 april, satsar koncernen ännu mer på begagnatmarknaden av husbilar. Anläggningen i Kinna gör det möjligt att skapa en renodlad husbilsanläggning och att det tidigare varit en bilhall gör förutsättningarna ännu bättre.
 
– De nya lokalerna är tidigare en bilhall och lämpar sig perfekt till husbilsförsäljning. Nu närmast huserade JYSK i dessa lokaler och vi har under de senaste veckorna förädlat byggnaden till en modern husbilsanläggning. Hela nya teamet i Kinna är superladdade och vi ser fram emot starten 1 april, säger Conny Axebrink, platschef Kinna.

Svea Husbilar hade länge letat efter större lokaler i regionen och i höstas fick koncernen tag på den perfekta anläggningen i Kinna, och planerna om att flytta husbilsförsäljningen från Borås till Kinna började ta form. Den befintliga anläggningen i Borås behålls och där startas en renodlad husvagnsanläggning.

– Det är ett rent privilegium att genom husbilsförsäljning få leverera frihet på hjul. Speciellt i dessa tider när det är många som föredrar att resa privat i husbil i stället för på trånga tåg eller flyg. Vi ser att husbilsåkande även går ner i åldrarna och allt fler familjer njuter av sin husbilssemester. Vissa tar husbilen när de ska till kompisarna på en middag, andra reser hela året runt hela Europa, sky is the limit med en husbil, säger Tobias Linusson, VD.

Svea Husbilar har sedan företaget grundades för tre år sedan vuxit till Sveriges största husbilsförmedlare. 2020-2022 planerar de att öppna ytterligare fyra anläggningar runt om i Sverige och hoppas kunna nå en omsättning över 600 miljoner.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.