Bild
Nästa artikel
Svensk färskpotatis kostar 1400 kronor

Svensk färskpotatis kostar 1400 kronor

NYHETER

Inte för att potatis tillhör ämnet mobilt boende, annat än möjligen ihop med trevligt sovel, en nubbe och en grill. Men svensk färskpotatis är sol och sommar och nu är den här. Den första frilandsodlade svenska färskpotatisen gick på auktion för 1400 kronor kilot!

Oavsett vad vi tror om sommaren, pessimisterna hävdar ju allid att det mesta regnar bort, så är färskpotatispremiären något alldeles extra, möjligen flankerad av de första svenska jordgubbarna. Men nu är det då dags för den första auktionen för frilandsodlad potatis. Ovanligt tidigt kan tilläggas.
 

För att följa budgivningen, gå in på www.svenskpotatis.se, på startsidan klicka på ”Följ auktionen här”. Då kan du se vilka bud som läggs, vem som lägger budet och vilken tidpunkt budet är lagt.

När det senaste budet kommer in startar en klocka. Alla budgivare har nu 60 sekunder på sig att lägga ett nytt bud. Kommer inget nytt bud på dessa 60 sekunder vinner det senast lagda budet.

Det är 30 kilo färskpotatis som auktioneras ut i 3 poster om 10 kilo.

Har du tid över kan det ju vara spännande att se vad priset för dessa ovanligt tidiga primörer blir!

UPPDATERING:

Nu har auktionen varit och resultatet blev detta
 

De första tio kilona såldes för 500 kronor kilot. De köptes av en Hemköpbutik i Stockholm.

Nästa tio kilon gick för 910 kronor kilot till en livsmedelsbutik i Höganäs.

Det sista utropet kostade 1 400 kronor kilot för Hotell Skansen i Båstad på skånska Bjärehalvön. Dessutom kan hotellet skryta med att det är närodlat.

Den första färskpotatisen kommer så gott som alltid från lantbruk på Bjärebygden. Det är inte rekordtidigt i år men ändå ovanligt tidigt. Om inget oväntat händer med vädret kan vi vanliga dödliga börja köpa färsk potatis till Valborgshelgen. Förhoppningsvis något billigare än 1400 kronor kilot....

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.