Nästa artikel
Svenskar inspireras hos världens största handlare
NYHETER

Svenskar inspireras hos världens största handlare

Publicerad 22 november 2019 (uppdaterad 23 november 2019)
I månadsskiftet november/december besöker husvagns- och husbilsimportören Bergholm från Kristinehamn världens största återförsäljare av fritidsfordon – Lazydays i USA. Med på resan är också ett antal av Bergholms återförsäljare.
Syftet med resan till USA och besöket på Lazydays är få inspiration och idéer – se hur det ikoniska företaget arbetar och vad de erbjuder. Såväl produkter och service som upplevelsen och arbetssättet är av intresse. Bergholm har haft personlig kontakt med Lazydays en tid och under besöket kommer Lazydays ledning att hålla en presentation av bolaget. Kanske finns det saker och lärdomar som den svenska campingindustrin kan ta efter?
 
– Precis som svenskarna är amerikaner ett campingälskande folk och jag tror det finns mycket hämta och inspireras av i USA. Det är en väl utvecklad marknad med lite andra produkter och erbjudanden än vi är vana vid i Sverige, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.
 
Bergholm och återförsäljarna upplever generellt ett ökat intresse för camping och att nya målgrupper har hittat till semesterformen. Inte minst har fler barnfamiljer och yngre börjat campa.
 
– Det gäller alltid att ligga i framkant och ha viljan att utvecklas. Både vi på Bergholm och våra återförsäljare satsar hårt och vill erbjuda våra kunder det bästa i såväl produkt- som serviceväg och den bästa campingupplevelsen, säger Patrik Jonsson. 
Lazydays
  • Grundades 1976, är idag världens största handlare inom fritid och rekreation.
  • Har USA:s största utbud av husvagnar och husbilar från kända amerikanska varumärken: nära 3 000 nya och begagnade fritidsfordon, 400 serviceplatser och två campingplatser med mer än 700 platser.
  • Har över 50 hektar utanför Tampa i Florida – där finns förutom försäljning och serviceverkstäder även en stor campingplats. Lazydays finns också i Arizona, Minneapolis, Minnesota Tennessee och Colorado.
  • Mer information om Lazydays finns på https://www.lazydays.com/about-us

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.