Nästa artikel
Svenskarna campar oavsett väder
Nyheter

Svenskarna campar oavsett väder

Publicerad 25 juli 2012
Trots regnrekord i landet fortsätter svenskarna att campa. I alla fall enligt en undersökning som SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation) gjort.

 I fjol hade de svenska campingplatserna 14,5 miljoner gästnätter. Enligt en undersökning som SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation) gjort så det inte ut som att det kommer minska i år. Trots att sommaren inletts med regn och oväder. Hela 72 procent av medlemmarna i SCR säger i en enkät att bokningsläget för sommaren är oförändrat eller bättre jämfört med förra året.

På många campingplatser finns gott om aktiviteter. Allt från minigolf till barnklubbar, träningspass, fiske och cykeluthyrning. En del anläggning har dessutom uppvärmda pooler. Lars Isacson, vd för SCR menar att det är en anledning till att många ändå stannar, trots regn.

— För den som vill ha aktiviteter finns det gott om alternativ som kan hålla hela familjen sysselsatt. Men nu hoppas vi ändå på att vädret blir bättre, så att alla som har planerat för en badsemester kan få det, säger Lars Isacson.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.