Bild
Nästa artikel
Sverige hamnar i topp i trafiksäkerhet

Sverige hamnar i topp i trafiksäkerhet

NYHETER

Enligt en amerikansk undersökning är Sverige ett av de säkraste länderna att sätta sig bakom ratten i, medan charterfavoriten Thailand är näst farligast i världen för bilresenärer.

I undersökningen som har sammanställts av forskare vid University of Michigan i USA jämfördes 196 länders dödstal i trafiken under året 2008. I snitt dog 18 personer per 100 000 innevånare i hela världen det året.

Sverige är ett av de länder i undersökningen som har minst dödsfall i trafiken. Med siffran 5 dödsfall per 100 000 innevånare, delar landet sin plats på listan med bland annat Norge, Schweiz, Storbritannien och Japan. Maldiverna är det säkraste landet i världen, med enbart 2 dödsfall.

Farligaste landet att köra bil i är Namibia. Här inträffade 45 dödsfall på 100 000 innevånare. På andra plats kommer Thailand med 44 dödsfall.

Thailand är ett av de mest populära resmålen för svenskarna under vinterhalvåret, enligt researrangören Tickets Novusundersökning för säsongen 2013/2014. Thailand ligger på andra plats när det gäller antalet resebokningar, tätt efter Spanien.

Några av de farligaste och säkraste länderna att köra bil i.

Antal döda i trafikolyckor per 100 000 invånare under 2008.

Farligast:
Namibia: 45
Thailand: 44
Iran: 38
Sudan, Swaziland: 36
Venezuela: 35
Kongo: 34
Dominikanska republiken, Malawi, Irak: 32

Säkrast:
Maldiverna: 2
Tadzjikistan, Malta: 3
Israel, Nederländerna: 4
Sverige, Schweiz, Japan, Storbritannien, Norge: 5
Danmark, Island, Bosnien-Hercegovina, Singapore: 6

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.