Nästa artikel
Sveriges tre bästa ställplatser – enligt TopPlatz
Nyheter

Sveriges tre bästa ställplatser – enligt TopPlatz

Publicerad 8 februari 2023 (uppdaterad 19 juli 2023)
Tyska TopPlatz rankar topplatser att stå på med fritidsfordon i Europa. I dagsläget återfinns tre av dessa platser i Sverige. En av dem har dessutom blivit Årets ställplats 2021!

TopPlatz är en tysk organisation som väljer ut platser som, enligt deras kriterier, klassas som en topplats. Deras rankning utgår bland annat från läget, utrustnings- och servicenivå samt upplevelsen.

Inte oväntat ligger de flesta ställplatserna de har med i Tyskland, men fler och fler länder blir representerade och Sverige har numer tre platser med på listan.
 

Stegeborg i Östergötlands län.

Första svenska ställplatsen som välkomnades av TopPlatz var Bauergården. De kom med redan år 2016 och därefter kom Båstad Camping med.

Senast att bli topprankad är Stegeborgs ställplats som kom med för ungefär ett år sedan. Den senare blev även framröstad som Årets ställplats 2021 av Husbil & Husvagns läsare.

Casimir Danielsson på Stegeborgs ställplats är glad för båda erkännandena, men kanske mest för den ena… 

– Givetvis smäller Årets ställplats högst! Det är vi mycket glada för att vi blev. Vi kom med i TopPlatz för ungefär ett år sedan. Man får säga att det är en väldigt bra kvalitetsstämpel som lockar främst tyska gäster, säger Casimir Danielsson.

Ställplats på Båstad camping i Skåne. Foto: bastadcamping.se

Stegeborg är inte den enda av de tre topplatserna som blivit nominerad i Årets ställplats. Bauergården har nämligen blivit nominerad till tävlingen två gånger – år 2015 samt 2022. Förra året kammade de hem andraplatsen efter Vindhaga ställplats i Blekinge.

Husbil & Husvagns chefredaktör, Jimmie Öbom, har besökt alla tre platserna. Han tycker de förtjänar sin placering på TopPLatz lista.

– Jag gillar alla tre platserna, Bauergården för sin skog, restaurang, alla faciliteter och att bastu och sjöbad ingår. Stegeborg för dess läge, snygga platser och häftiga bokningssystem. Båstad har en förstklassig tömningsstation och även där ett bra läge förstås! Läget läget läget, som man brukar säga. Annars är det kul att det börjar poppa upp fler och fler fina ställplatser även om det inte utesluter det enkla så behövs alla varianter, säger Jimmie.

På TopPlatz hemsida hittar du alla platser som finns med på deras ranking.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.