Bild
Nästa artikel
Svinesundsbron börjar repareras i juni

Svinesundsbron börjar repareras i juni

NYHETER

Om en månad startar de underhållsarbeten på Svinesundsbron som planeras pågå i fyra år. De som tänkt sig en semester i Norge gör klokt i att räkna med köer och extra tidsåtgång.

Svinesundsbron behöver repareras och de nödvändiga underhållsarbetena startar den 24 juni 2019. Arbetet förläggs till sommarhalvåret de kommande fyra åren.

De arbeten som ska utföras gäller bland annat repareration av målningsskador på tvärbalkar, ommålning av kantbalkar och repareration av betongskador.

Trafikverket skriver att de sänker hastigheten över bron från 90 till 60 km/tim och att två körfält i varje riktning kommer att vara öppna under arbetets gång. Hastighetssänkningen motiveras av säkerhetsskäl då trafiken leds om så att den öppna brohalvan blir 2+1-väg där den motgående filen blir smalare samt på den brohalva där reparationerna utförs kommer det att finnas ett något bredare körfält för större fordon som lastbilar, husbilar och husvagnsekipage. Arbetet kommer att utföras med långa arbetspass sju dagar i veckan.

Det finns planer på en utredning för att se hur situationen med köer vid tullstationerna skulle kunna förbättras. Men den frågeställningen hör inte till det här projektet, utan Trafikverket hänvisar eventuella frågor om det till sitt Kontaktcenter, 0771-921 921.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.