Nästa artikel
Swift försvinner från svenska marknaden
NYHETER

Swift försvinner från svenska marknaden

Publicerad 19 januari 2021
Coronapandemin och nedstängningar av fabriker har skapat problem för bland andra Swift. Brittiska Fritidsfordon Norden AB meddelar nu att man upphör med importen.

Som brittiskt företag under pågående Corona pandemi drabbades Swift Group av en lång nedstängning av sin produktion. Dessutom har det skett en stor ökning av inhemsk brittiskt semestrande på grund av restriktioner för resor utomlands. Det sammantaget gör att Swift Group väljer att fokusera på att förse sin hemmamarknad med produkter för modellår 2021. Företaget tar därför en längre paus i sin exportsatsning av husbilar.

– Det här i sin tur drabbar Brittiska Fritidsfordon Norden AB som agent och importör. Vår affärsmodell har varit att arbeta med låga marginaler baserat på höga volymer. Ett "parkerat" modellår 2021 gör det omöjligt att skapa intäkter. Av dessa skäl har vi beslutat att avsluta vårt samarbete med Swift Group, skriver de i ett pressmeddelande.

Swift Group är ett stort och väletablerat företag. De kommer att fortsätta med eftermarknaden och leveranser av reservdelar till alla skandinaviska kunder, och samtliga garantier som följde fordonet vid köpetillfället gäller även fortsättningsvis. Swifts återförsäljare och serviceverkstäder kommer att beställa reservdelar och hantera garantiärenden direkt hos Swift fabriken. 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.