Nästa artikel
Swift garanterar vikten
2020

Swift garanterar vikten

Publicerad 14 september 2019 (uppdaterad 17 september 2019)
Engelska Swift har gjort en storstilad comeback i Sverige sedan de nyintroducerades år 2016, vi kikar in i en ny Swift Norden 694 EB.
Brittiska Fritidsfordon Norden AB har varit Swifts generalagent i de nordiska länderna sedan 2016 och tidigare i år fick de samma roll i större delen av Europa. De har även fått möjligheten att utveckla och ta fram en egen modellserie anpassad för den nordiska marknaden vilket har resulterat i ett namnbyte: Swift Toscane blir Swift Norden. Alla Swifts europeiska modeller heter Norden och det är siffrorna som avgör vilken biltyp det handlar om. 

Något annat de varit noga med är vikten. Det är viktigt att ha ett brett utbud av husbilar med totalvikten 3500 kilo i Europa där många länder saknar de specialregler angående husbilars vikt som vi har.

– Vi fokuserar på att verkligen hålla det vi lovar angående vikten, vi tar med allt i beräkningen kan därför garantera en bra lastvikt, säger Magnus Wätterö på Brittiska Fritidsfordon Norden AB.

Ett annat led i att utveckla Swifts husbilar är att det från 1 juli 2019 utförs en kvalitets- och leveranskontroll på alla bilar som når hamnen i Göteborg. Samtidigt får husbilarna en leveransservice innan de går ut till återförsäljare runtom i Norden. Andra nyheter hos Swift till 2020 är att de får ny grafik och att vissa modeller får ny design på luckor och textilier. Bilarna får också det nya kylskåpet med dörr som kan öppnas från två håll. Märkets plåtis Swift Norden 599 FB får också ett glastak ovanför förarhytten som ger mer ljus i sittgruppen. Se bildspel här intill.

På Elmia 2019 hittar du Swift i deras monter som finns i hall B.

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.