Nästa artikel
Swift husbilar får tre nya återförsäljare
NYHETER

Swift husbilar får tre nya återförsäljare

Publicerad 5 december 2017 (uppdaterad 5 december 2017)
Swift husbilar återkom till Sverige för tre år sedan och fortsätter att öka på den svenska husbilsmarknaden. Nu utökas återförsäljarnätet i Uppsala, Lidköping, Karlshamn, Sölvesborg samt Karlskrona.

Swift fortsätter att expandera sin verksamhet och bygger ut sitt försäljningsnät med tre nya återförsäljare som sammantaget har fem försäljningsställen.

Importören, Brittiska Fritidsfordon i Norden AB, menar att Swifts fokus på säkerhet är en viktig faktor som attraherar kunderna.

-  Så vitt vi vet är Swift ensam om att krocktesta samtliga sina modeller med riktiga krockdockor, vilket gjort att husbilarna fått en rad olika detaljer som är unika för Swift. Till exempel så har samtliga Swifts modeller en stark stålram i sittgruppen för att förhindra att soffan ska ge vika vid en kollision. Andra säkerhetsdetaljer är att samtliga textilier är flamsäkra och att narkoslarm är standard., säger Magnus Wetterö, VD.

R A Motor i Uppsala

Uppsala läns- och regionens över halva miljonen innevånare får nu en Swift-återförsäljare. R A Motor startade redan 1992 och säljer Honda, Hyundai och Subaru personbilar. Ägare i R A Motor är Ted Rundquist och Lars-Gunnar Andersson. Både Ted och Lars-Gunnar har stor erfarenhet av husbilsförsäljning från tiden i sitt tidigare företag där de var en av Adria husbilars största återförsäljare och nu gör R A Motor en stor satsning på Swift husbilar. Bland annat blir det en utökad utställningshall som kommer att invigas till våren.

Liköpings Husbilar

Lidköpings Husbilar, i regionen mellan Vänern och Vättern, är en gammal etablerad husbilshandlare som 2014 köptes upp av Niklas Johansson. Sedan förvärvet har de haft en mycket stark utveckling.

MMG Marine AB i Karlshamn, Sölvesborg och Karlskrona

MMG Marine ägs och drivs av Kalle Joelsson. Från början var MMG Marine i huvudsak en båthandlare men de senaste åren har bolaget utvecklats till att vara en fullserviceanläggning för flera fritidsprodukter med MC, ATV samt båtar och nu fortsätter satsningen med husbilar. MMG Marine hanterar även affärer där en båt kan vara dellikvid.

Swift Toscane husbilar produceras i Storbritannien av Swift Group Ltd. Swift. Bolaget grundades 1964 och importören hävdar att de med fler än 15 000 tillverkade fritidsfordon per år är Europas enskilt största varumärke för fritidsfordon. Under 2017 ökade försäljningen med 95 procent (avser ackumulerat t.o.m. oktober 2017 och fabrikat med en försäljning över 50 enheter) vilket placerar dem i topp när det gäller procentuell ökning.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.