Bild
Nästa artikel
Synsam och Opus testar din syn

Synsam och Opus testar din syn

NYHETER

Opus Bilprovning och Synsam inleder i juli ett samarbete för att öka trafiksäkerheten genom att erbjuda synundersökning när du besiktigar bilen. Skrämmande många har visat sig till och med ha svårt att se vägskyltarna vilket renderar till eftertanke.

Hela tre av tio säger sig enligt Opus Bilprovning ha svårt att se vägskyltarna, men färre än hälften av de tillfrågade kontrollerar sin syn regelbundet.

För att hjälpa till att råda bot på detta problem kommer de förare som besiktigar sin bil hos Opus från den 1 juli att kunna kontrollera sin syn på självinstruerande syntavlor som sätts upp på deras 80 besiktningsstationer. De som har behov av ytterligare synundersökning hos optiker erbjuds en fullskalig synundersökning i valfri Synsambutik i Sverige.

- Bra syn hos bilförare är mycket viktigt för trafiksäkerheten på våra vägar. Genom samarbetet med Opus Bilprovning erbjuder Synsam nu både en möjlighet att enkelt testa sin synskärpa i samband med bilbesiktning samt också en komplett synundersökning i någon av Synsams butiker för dem som inte uppfyller kraven eller helt enkelt vill ha en kvalificerad undersökning. Vår förhoppning är att många utnyttjar denna möjlighet för att öka trafiksäkerheten för oss alla, säger Henrik Persson VD Synsam Sverige.

- Vi arbetar dagligen med att kontrollera att fordonen som kör på vägarna är trafiksäkra och det är minst lika viktigt att föraren kan framföra fordonet på ett trafiksäkert sätt. Genom samarbetet med Synsam kan vi ytterligare bidra till trafiksäkerheten och nollvisionen i Sverige, säger Tord Fornander, vice VD och Produktionschef på Opus Bilprovning.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.