Nästa artikel
Tallink Grupp öppnar rutten Stockholm-Tallinn igen
NYHETER

Tallink Grupp öppnar rutten Stockholm-Tallinn igen

Publicerad 15 juni 2021 (uppdaterad 15 juni 2021)
Efter det att den estländska regeringen återigen tillät resor mellan Sverige och Estland meddelar nu Tallink att de från och med idag öppnar biljettförsäljningen. Första avgång blir den 9 juli med avgångar varannan dag i vardera färdriktningen.

Det var bara några dagar sedan, den 1 juni, som den Estländska regeringen bedömde att smittsituationen nu lugnat sig så pass mycket att det blivit möjligt att tillåta svenskar att resa in i Estland. Då förhöll sig Tallink avvaktande men idag meddelar Tallink Grupp att man kommer öppna linjen Stockholm-Tallinn den 9 juli 2021 efter nästan 16 månaders stillastående på grund av inreserestriktioner mellan Estland och Sverige. Rutten kommer initialt att trafikeras med ett fartyg, Baltic Queen, med avgångar från Tallinn och Stockholm varannan dag.

I en kommentar till återöppningen av linjen säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene:

– När vi tillfälligt stängde linjen Stockholm-Tallinn den 14 mars 2020 och därmed avbröt den viktiga regelbundna sjöfartsförbindelsen mellan våra två huvudstäder för första gången på decennier, trodde vi aldrig att det skulle ta oss nästan ett och ett halvt år att återställa denna direktförbindelse. Jag är mycket glad över att smittspridningen nu gått ner tillräckligt och att vaccineringen har nått en punkt där karantänfri resa mellan Sverige och Estland är möjligt, och vi därigenom äntligen gradvis kan starta upp verksamheten på denna viktiga rutt.

– Eftersom restriktionerna långsamt börjar lätta upp och vi noga kommer att följa hur smittspridningen utvecklas under de kommande månaderna, startar vi upp verksamheten successivt. Inledningsvis erbjuder vi därför avgångar med ett fartyg från Stockholm och Tallinn varannan dag. Våra fartyg fortsätter att ge tillräckliga möjligheter att hålla avstånd och vi fortsätter givetvis även med de extremt strikta hygien- och desinfektionsförfarandena ombord.

– Samtidigt förbereder vi oss för att erbjuda våra kunder den bästa maten, underhållningen och avkopplingen på Östersjön efter den extremt utmanande vintern och våren. Under de senaste månaderna har vi nästan dagligen fått frågor från våra kunder om när de kommer att kunna resa till Tallinn eller Stockholm igen. Jag är glad över att kunna säga att den tiden nu har kommit. Vi ser så fram emot att välkomna våra gäster ombord på Baltic Queen igen.

Återöppningen av linjen kommer också att ge människor som arbetar i Skandinavien möjlighet att återigen resa till jobbet med sina fordon. För närvarande kommer Tallink även att fortsätta ta passagerare med fordon ombord på lastfartygen Sailor och Regal Star som trafikerar mellan Kapellskär och Paldiski.

Baltic Queen kommer att trafikera från Stockholm respektive Tallinn varannan dag från den 9 juli enligt följande schema:

Avgång från Tallinn: 18.00

Ankomst till Stockholm: 10.30

Avgång från Stockholm: 17.30

Ankomst till Tallinn: 10.15

Biljettförsäljningen för linjen Tallinn-Stockholm öppnar tisdagen den 15 juni 2021.

OBS! Innan du bokar din resa, se till att du har kontrollerat att du har rätt att resa in i landet på din destination och att du har all nödvändig dokumentation som krävs för att komma in i landet. Det är varje passagerares skyldighet att kontrollera eventuella inreserestriktioner och karantän före resan.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.