Bild
Nästa artikel

Tanum söker någon för att driva ställplats

NYHETER

Infartsparkeringarna i både Fjällbacka och Grebbestad kan redan i sommar komma att öppnas för ställplatser till husbilar, om någon entreprenör vill driva dessa.

Tidningen Bohusläningen skriver att kommunen i Tanum söker någon som är villig att öppna ställplatser i både Fjällbacka och Grebbestad.

Kommunen vill ha platserna utan el, vatten och avlopp, det de kallar "ställplats light", då markfrågan ställer till problem och de föreslagna platserna inte kommer att kunna användas i ett längre perspektiv då där planeras för bostäder och industrier. I nuvarande läge är kommunen redo att avsätta delar av sina infartsparkeringar, vid Bräckevägen i Fjällbacka och på Hagavallen i Grebbestad och platserna ska hållas öppna mellan maj och augusti.

– Kommunen ska inte konkurrera med näringslivet och driver inga ställplatser men kan upplåta plats, säger mark- och exploateringschef Ann-Sofie Karlsson till tidningen och näringslivsutvecklare Elenor Olofsson fortsätter, Om det blir en ägare till någon campingplats som driver verksamheten finns ju möjligheten att koppla det till den service som redan finns där, till exempel tömning av avlopp, men understryker att upphandlingen är öppen för alla.

Tanumshede, strax norr om Göteborg, är känd för sina världsarvsklassade hällristningar. Där finns även ett museum om hällristningarnas historia.

Hela artikeln i Bohusläningen hittar du här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.