Nästa artikel
Team Elof Lindälvs Gymnasium blir Årets Bilproffs
TÄVLING

Team Elof Lindälvs Gymnasium blir Årets Bilproffs

Publicerad 18 januari 2014
Vi gratulerar årets vinnare till titeln "Årets Bilproffs" där de som utbildar sig till bilmekaniker kan tävla om denna utmärkelse.

Den prestigefyllda titeln Årets Bilproffs, gick under årets på Automässa i Göteborg till Elof Lindälvs Gymnasium, tillsammans med en prissumma på 25 000 kr. Tillsammans med tvåan, Herrgårdsgymnasiet och trean, Torekällgymnasiet får de dela på en prispott på 50 000 kr.

I år deltog 14 skolor i mekanikertävlingen Automotive Workshop Challenge, som arrangeras av Bilproffs.se. Tävlingsmomentet går ut på att en kundmottagare tar emot ett fordon, tar fram en arbetsorder, låter mekaniker reparera felet, skickar tillbaka bilen till kundmottagaren som lämnar tillbaka bilen till kunden igen, på 45 minuter. Efter fyra dagars tävlande stod vinnaren klar.

- Det var roligt att se den energi som flödade under tävlingen. Den vinnande skolan, Elof Lindälvs Gymnasium, arbetade på ett väldigt effektivt och strukturerat sätt inom laget, konstaterar tävlingsansvarig inom Bilproffs.se Patrik Svensson.

Elof Lindälvs Gymnasium fick en prischeck på 25 000 kr skänkt från Fordonsverkstadsutrustarna, FVU, samt en stor segerpokal från Bilproffs.se.

- Årets tävling var bra, med ett bra och väl fungerande upplägg. Hela laget höll en hög nivå, och vi brukar ha bra elever på Elof Lindälvs Gymnasium, säger lagets lagledare Tommy Isaksson.

Herrgårdsgymnasiet som kom på andra plats, fick en prischeck på 15 000 kr och trean Torekällgymnasiet, fick 10 000 kr. Båda skolorna fick naturligtvis också en pokal var.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.