Bild
Nästa artikel

Telebolag sänker avgift för att surfa utomlands

NYHETER

EU förbereder en lag som tvingar mobiloperatörerna att ta bort roamingavgifterna inom EU men nu kontrar telebolagen med lägre avgifter för att även i fortsättningen ha möjlighet att debitera denna avgift.

Av Telenors kunder använder i dag var tredje, 32 procent, sin mobil utomlands för att gå in på Facebook, Instagram eller för att läsa mejl skriver DN.

– Vi vill att hälften av våra kunder ska surfa med mobilen precis på samma sätt som de gör hemma redan nästa år, säger Patrik Haufbauer enligt DN och hans målsättning är att åtta av tio kunder ska göra det i framtiden.

Idag stänger de flesta av roamingen när de reser utomlands för att inte bli överraskade av extrema telefonräkningar när man kommer hem. 

Länderna i EU är dock inte eniga om att det är bra att ta bort de dyra roamingavgifterna. Sverige tillhör motståndarna och bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) har exempelvis sagt att andra inrikes mobilkostnader kan komma att höjas när telebolagen måste begränsa en inkomstkälla.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.