Nästa artikel
Tellus och Ferda går samman
Nyheter

Tellus och Ferda går samman

Publicerad 14 december 2023
Stora återförsäljarna av husvagnar och husbilar Tellus och Ferda går samman efter årsskiftet och bildar jättebolag – om norska konkurrensverket säger ja.

Stor blir större när två av Norges största återförsäljare av husbilar och husvagnar går samman i januari 2024.

Det är bolagen Tellus och Ferda som kommer att bli ett under namnet Ferda, skriver bobilverden.no. I dag har Tellus 14 anläggningar från Grong i nord till Porsgrund i Söder och Ferda har tolv anläggningar, också de utspridda över hela landet.

Stora aktörer i Sverige har betydligt färre anläggningar. Forsbergs Fritidscenter har till exempel sju (plus huvudkontor) och Autohallen har fem.

Fusionen är ett sätt att tackla utmaningarna på dagens marknad.

– Vi drivs av att vilja säkerställa goda kundupplevelser på en marknad som har utmanats både av pandemin och internationella oroligheter, säger Leif Terje Hansen, VD för Ferda.

– Vårt övergripande mål är att förenkla och förbättra våra kunders husvagns- och husbilsliv. Vi befinner oss i en tid när anpassning är nödvändig och kunderna förväntar sig mer av sina återförsäljare. Vi är fast beslutna att möta dessa utmaningar med förbättrad service och ett utökat utbud av högkvalitativa produkter. 

Men först måste sammanslagningen godkännas av Konkurransetilsynet, och det hoppas man ska vara klart till årsskiftet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.