Bild
Nästa artikel
Thor Industries förvärvar Tiffin

Thor Industries förvärvar Tiffin

NYHETER

Thor Industries, för många mer känt som Hymers ägare, har köpt den amerikanska lyxhusbilstillverkaren Tiffin Motor Homes, Inc. med dotterbolag för 300 miljoner USD. Det innebär att världens största tillverkare växer ytterligare.

Tiffin Group, LLC, blir ett helägt dotterbolag till Thor och Tiffins nuvarande företagsledning kommer att fortsätta driva Tiffin Group som tidigare. Tiffin är ett familjeföretag som bildades 1972.

– Varumärket Tiffin är synonymt med kvalitet och kundnöjdhet i vår bransch och i många decennier har Tiffin satt standarden för de lyxigaste husbilarna. Med sin starka närvaro i lyxsegmentet kommer Tiffin på ett bra sätt att komplettera Thors nuvarande sortiment i Nordamerika och jag har känt och respekterat Bob Tiffin och Tiffin som fabrikat i många år. Bob och hans familj har lyckats ta Tiffin till en ledande position, välkänt för sina lyxhusbilar med kvalitetshantverk och för sin särställning när det gäller kundservice. Det var därför spännande för mig när jag kontaktade Bob angående hans önskan om att bli en del av Thors företagskonstellation. Redan från första stund var det ett givande samtal om hur väl företagen passar ihop vilket ledde fram till det snabba samgåendet. Tiffin Group har verksamhet i Alabama och Mississippi med en mer vertikal företagsmodell än vanligt inom branschen. Den geografiska skillnaden från Thors anläggningar i Elkhart medför flera strategiska möjligheter tillsammans med deras yrkesskickliga arbetsstyrka samt kontakter med nya underleverantörer, skriver Bob Martin, Thors VD i ett pressmeddelande.

Tiffin Motorhomes, med verksamhet i Alabama och Mississippi, tillverkar såväl gas- som dieseldrivna toppklassade husbilar som Allegro Breeze, Allegro Red 340, Allegro Red, Open Road Allegro, Phaeton, Allegro Bus och Zephyr. Därutöver tillverkas den mindre Wayfarer. Vanleigh RV, med tillverkning i Mississippi, tillverkar husvagnar som Pinecrest, Vilano och Beacon.


Övriga bolag som ingår i affären med Tiffin Group är en fönstertillverkare, Alabamabaserade Wynne Enterprises, en möbeltillverkare, Alabamabaserade Roma Enterprises, en dörrtillverkare, Alabamabaserade Tiffin Door Co, en glasfibertillverkare, Mississippibaserade Water-Way samt ett transportbolag, Alabamabaserade Drive-A-Way of Red Bay.

2020 omsatte Tiffin 800 miljoner USD varav husbilar stod för cirka 90 procent och husvagnarna för resterande tio procent.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.