Bob Martin samt Martin Brandt

Nästa artikel
Thor Industries startar Hymer USA
NYHETER

Thor Industries startar Hymer USA

Publicerad 30 januari 2020 (uppdaterad 30 januari 2020)

Bob Martin samt Martin Brandt

Thor Industries köpte nyligen Hymer Group, en av de största affärerna inom husbils- och husvagnssektorn på länge. Nu är det dags för dem att på allvar lansera Hymer i USA och därför startar de bolaget Hymer USA.

I och med förvärvet 2019 skapades världens största tillverkare av fritidsfordon med en ledande position i såväl Europa som USA. Nu tar de i slutet av 2020 en av de amerikanska anläggningar de redan har i drift för produktion av Hymer, men innan dess ska de investera mellan åtta och tio miljoner USD i anläggningen. Hymer USA kommer att ha sin bas i Bristol som ligger i Indiana.

– Vi är väldigt stolta över vårt breda produktsortiment som historiskt har tillåtit oss att erbjuda både återförsäljare och kunder fordon för varje behov. Hymer-fabrikaten och produktsortiment har redan fått ett positivt mottagande hos våra återförsäljare, skriver Bob Martin, President & CEO på THOR Industries i ett pressmeddelande.

– Vi ser en stor potential för europeiska fritidsfordon på den Nordamerikanska marknaden, speciellt för våra mångsidiga fordon, skriver EHG:s (Erwin Hymer Group) CEO Martin Brandt. Våra europeiska fordon kommer nu även att produceras i Bristol med samma standard och metoder som i Europa.

För att säkerställa att produktionen i USA sker på samma sätt som i Europa kommer europeiska arbetare att flytta till USA för att säkerställa produktionens kvalitet. Detta arbete inleds redan nu i februari och ska pågå i två år även om själva produktionen startar i september.

Jochen Hein, som haft en ledande position på Hymers anläggning i Bad Waldsee vars resultat varit mycket bra, får motsvarande position som vice VD i den nyskapade amerikanska organisationen. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.