Nästa artikel
Thule Group investerar 100 miljoner
NYHETER

Thule Group investerar 100 miljoner

Publicerad 28 november 2019 (uppdaterad 28 november 2019)
Thule har redan investerat 100 miljoner kronor de senaste två åren i produktionsanläggningen. Nu är det dags igen när de satsar lika mycket till i prototypverksamhet och produktutveckling.

Det ökande antalet fritidsfordon ger ringar på vattnet, campinglivet expanderar kraftigt vilket vi skrev om igår, och nu aviserar Thule Group en betydande expansion av verksamheten i Hillerstorp. Det blir nya byggnader för ett utvidgat globalt utvecklings- och testcenter och samtidigt utökas produktionen av takräcken. Hundra miljoner ska investeras fram till våren 2021, lika mycket som de investerat de två senaste åren.

– Vi har under de senaste två åren investerat drygt 100 miljoner kronor i effektiv och modern produktion av en helt ny generation takräcken här i Hillerstorp. Nu investerar vi lika mycket till med en expansion i vår världsledande produktutveckling. Vi får en optimerad arbetsmiljö för utökad personalstyrka inom design, konstruktion och prototypverksamhet, samt en expansion av vårt avancerade globala testcenter. Samtidigt ger de nya byggnaderna oss möjligheten att förbättra material- och godsflöden för tillverkningen, säger Magnus Welander, vd och koncernchef i Thule Group i ett pressmeddelande. 

Detr var 1942 som Thule Group startades och idag har de blivit ett världsledande företag med en omsättning på 6,5 miljarder men företagets anläggning i Hillerstorp är fortfarande ett betydande nav i verksamheten med närmare 400 medarbetare av de totalt 2 300 vid nio produktionsanläggningar. Här återfinns det mesta av den globala produktutvecklingen med företagets globala testcenter och hela företagets produktion av takräcken.

Lokalerna utökas med 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta för testcenter, prototyp- och verktygsavdelning samt ytterligare drygt 3 000 kvadratmeter för en parkliknande testbana för produkter inom produktkategorin Active with Kids.

Här kan du läsa mer om Thules historia.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.