Nästa artikel
Tobisviks camping igång igen
NYHETER

Tobisviks camping igång igen

Publicerad 15 april 2018
Simrishamns kommun har gått med på en förlikning med Tobisviks camping efter problem med avtalet som tvingade campingen att stänga.
Tobisviks camping har drivits av familjeföretaget Fritid Österlen sedan 2002 men när det var dags för en ny upphandling förra året förlorade företaget avtalet till en annan entreprenör.

Fritid Österlen överklagade kommunens beslut till kammarrätten som gav dem rätt. Detta resulterade i ett förlikningsavtal med Simrishamns kommun och Fritid Österlen tilldelades ett skadestånd på 1,3 miljoner. 

Ystads lokaltidning skriver att Tobisviks camping från och med nu kommer att hålla öppet året runt fram till 2021 vilket är så länge det nya avtalet gäller.

– Det känns jätteskönt att vi äntligen öppnat. Det har varit en seg väntan, säger campingägaren Ola Ambuhm till tidningen. Han berättar vidare till Ystads lokaltidning om varför han kämpat för att få fortsätta driva campingen efter allt ”strul” med kontraktet.

– Här får öppna sociala människor träffa andra sociala människor. Det är inte i första hand vackert väder som lockar människor till campingliv, det sociala väger tyngre. ”Hyfsat väder” är fullt tillräckligt. Så länge det inte hällregnar hela sommaren, så är de flesta nöjda ändå. Campare är coola. Vi har till och med gäster över jul och nyår.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.