Nästa artikel
Tomteland får ny ägare
NYHETER

Tomteland får ny ägare

Publicerad 22 december 2017 (uppdaterad 22 december 2017)
Grönklittsgruppen har sålt Sagolandet Tomteland i Mora till Se Bra Invest AB. Tillträdet sker 1 januari 2018.

Grönklittsgruppen förvärvade temaparksanläggningen Sagolandet Tomteland i Mora 2008. Verksamheten som har utvecklats starkt under åren har idag cirka 50 000 besökare årligen.

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande företag inom besöksnäringen. Omsättningen har fördubblats de senaste fyra åren och uppgår nu till cirka 350 MSEK. Expansionen är fortsatt stark och kärnverksamheten, camping och skidanläggningar, kräver fullt fokus för att ta den ledande positionen i Sverige, vilket är Grönklittsgruppens målsättning. 

Tomtelands verksamhet skiljer sig markant från Grönklittsgruppens övriga anläggningar och behöver en ägare som har full koncentration och rätt kompetens för en framgångsrik utveckling av Tomteland. Under en tid har därför diskussioner förts med olika intressenter, där valet föll på Se Bra Invest AB ägt av familjen Collett. 

Camilla Collett har byggt upp hela Tomtelands koncept samt drivit parken som chef och VD i över 15 år. Tomtelands verksamhet är unik och mycket viktig för Siljansbygden och Grönklittsgruppen som äger flera boendeanläggningar i området kommer även i fortsättningen att jobba tätt tillsammans med Tomteland.

Tomten låter meddela att han är mycket nöjd med ägarförändringen och att inga som väntar på julklappar behöver vara oroliga på något sätt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.