Bild
Nästa artikel
Toyotachef utsedd till årets bilperson

Toyotachef utsedd till årets bilperson

NYHETER

En internationell jury prisar Akio Toyoda för hans ledarskap. Tidigare år har Carlos Tavares, vd för PSA (Peugeot Citroën Automobile), samt Sergio Marchionne, vd för FCA (Fiat Chrysler Automobiles), fått samma pris.

Toyotas vd Akio Toyoda har utsetts till ”World Car Person of the Year”. Det meddelar organisationen World Car Awards, vars jury varje år röstar fram och prisar årets bästa prestationer i bilbranschen.

Juryn uppmärksammar att Toyota under Akio Toyodas ledarskap lyckats gå med vinst genom krisåret 2020 och därmed skyddat företagets anställda över hela världen. De skriver också att han har ”upprätthållit Toyotas stadiga utveckling mot den uppkopplade, autonoma, delade och elektriska eran”.

Juryn nämner också Wowen City, en experimentstad med 2.000 invånare som Toyota bygger i Japan för att testa ny teknik, samt att Akio Toyoda själv deltar aktivt i motorsport.

I en kommentar tillägnar Toyoda priset till företagets 360.000 anställda. ”Om ni inte misstycker skulle jag vilja ändra den här utmärkelsen från ’person of the year’ till ’people of the year’, eftersom det är en kollektiv prestation av alla våra anställda, återförsäljare och leverantörer som har gjort Toyota till vad det är i dag”, skriver han.

Organisationen World Car Awards har utsett årets bilperson sedan 2018 . Tidigare pristagare är Carlos Tavares, vd för PSA, Sergio Marchionne, vd för FCA och Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.