Nästa artikel
Trafikverket anklagas för att ta mutor
NYHETER

Trafikverket anklagas för att ta mutor

Publicerad 13 november 2017 (uppdaterad 13 november 2017)
TV4 anklagar i kvällens Kalla Fakta att Trafikverket ska vara inblandat i en mutskandal. Det rör sig om både kontanter, gåvor och semesterresor. Anställdas varningar ska dessutom ha ignorerats av ledningen.
Flera media slår upp TV4:s kommande program med stora rubriker. Det ska röra sig om tveksamma transaktioner men de som varnat myndighetens ledning om systematiska mutbrott har inte fått någon respons.

I kvällens ”Kalla fakta” på TV4 vittnar flera personer och leverantörer om hur anställda på Trafikverket deltar i tveksamma transaktioner om vägmålningar men ingen som varnat myndigheten om systematiska mutbrott har fått någon respons. Det ska röra sig om såväl pengar, spritfester, bluffakturor och gåvor som surfplattor, verktygslådor, svetsar, golfutrustning och fjällstugesemestrar i utbyte mot kontrakt.

Bland annat ska 50 000 kronor ha överlämnats till en av Trafikverkets anställda något som Trafikverkets vd Lena Erixon säger har åtalsanmälts.

Bland andra skriver DN med referens till programmet

"– Jag vill inte ge något svar på det här. Jag säger noll! Zero! Om just de här grejerna.

Orden uttalas av en beställare på Trafikverket när ”Kalla fakta” ställer frågor om en surfplatta som han fått av en firma som målar linjer på vägarna. En av det numera nedlagda företagets anställda hade fått av sin chef i uppdrag att köpa tre surfplattor och ge dem till en projektledare och två beställare på Trafikverket."

– Jag är inte nöjd med att man inte tar kontakt under ett och ett halvt år. Det bör man ju ha gjort om man hade väldigt tydliga grunder för detta och det får jag ju fråga internrevisionen inom vår organisation, varför dom kontakterna inte har tagits. Det kommer jag att göra, säger Trafikverkets vd Lena Erixon till ”Kalla fakta” enligt DN.

Programmet sänds i kväll i TV4 klockan 20:00.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.