Bild
Nästa artikel
Nej i valet tar inte bort betalningskrav i Göteborg
Nej i valet tar inte bort betalningskrav i Göteborg

Trängselskatt skall betalas

NYHETER

Trängselskatten i Göteborg fick tummen ned av väljarna. Det innebär dock inte att den slopats.

Göteborgs invånare fick under valdagen chans att säga sitt om trängsel-skatten genom en folkomröstning. Efter rösträkning visade det sig att nej-sidan fått fler röster än ja-sidan och många undrar nu vad som händer med trängselskatten i Göteborg.

– Resultatet i omröstningen innebär inga omedelbara förändringar. Vi kommer fortsätta ta ut trängselskatt som förut, säger skatte- och avgiftsdirektör Anna Elvkull. Det beror på att resultatet i en folkomröstning har en rådgivande funktion. Ska trängselskatten ändras på något sätt krävs ett beslut om lagändring i riksdagen.

Att trängselskatt ska tas ut vid passage vid en betalningsstation regleras i lagen om trängselskatt (2004:629). Ska en lag upphävas eller på något sätt förändras krävs ett riksdagsbeslut. Frågan om trängselskattens framtida varande eller inte är därmed en fråga för landets politiker att hantera.

Transportstyrelsen tar ut trängselskatt på uppdrag av Skatteverket. Vi hanterar passageinformationen, skickar ut avier och sköter kontakterna med allmänheten genom webbplats och kundtjänst.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.