Bild
Nästa artikel

Transportstyrelsen ansvarar inte för biluppgifter.se

NYHETER

Ett företag, biluppgifter.se, förser frågande med uppgifter om fordon. Transportstyrelsen anser sig behöva gå ut med information för att inte sammanblandas med företaget.

Transportstyrlsen skriver att de inte förser företaget med uppgifter och inte kan ta ansvar för fel i dessa trots att företaget hänvisar till Transportstyrelsen genom att ange telefonnummer till Centrala Bilregistret.

Transportstyrelsens text lyder som följer:

Transportstyrelsen har uppmärksammat att det, via webbsajten biluppgifter.se, går att få fram fordonsuppgifter som har sitt ursprung i vägtrafikregistret. Vi anser att webbsajten och företaget bakom presenterar information på ett vilseledande sätt.

Av den textinformation som finns på webbsajten är det lätt att dra slutsatsen att Transportstyrelsen står bakom den information som presenteras. På biluppgifter.se hänvisas också till Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor om man har frågor om uppgifterna.

Vi vill förtydliga att Transportstyrelsen INTE förser företaget med fordons- eller adressuppgifter från vägtrafikregistret och vi kan därför inte heller svara på frågor eller ta ansvar för eventuella felaktigheter som presenteras.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.