Bild
Nästa artikel
Transportstyrelsen uppdaterar e-tjänster

Transportstyrelsen uppdaterar e-tjänster

NYHETER

Transportstyrelsen har uppdaterat flera e-tjänster inom fordonsområdet. Det gäller e-tjänsten där man ser uppgifter om sina egna fordon som tidigare hette Mina sidor, tjänsterna för att ställa av och på fordon samt tjänsten för att beställa registreringsskylt.

De här tjänsterna blir nu responsiva vilket innebär att de automatiskt anpassas efter om man surfar in via dator, mobil eller surfplatta.

Tjänsterna för att ställa av och på fordon, som tidigare har varit två, slås nu samman till en tjänst som anpassar sig till fordonets nuvarande status. När man loggar in för ett fordon som är avställt kan man ställa på det och om fordonet i stället är avställt kan man anmäla påställning. Ytterligare en nyhet i den här tjänsten är att man har möjlighet att få en bekräftelse på sin anmälan via mejl.

Under e-tjänsten Dina fordon, som är det nya namnet på tjänsten där du ser uppgifter om dina fordon, har Transportstyrelsen samlat länkar till flera relaterade e-tjänster, bland annat tjänsten för att ställa av och på. I nuläget kräver de tjänsterna en separat inloggning. Om man går vidare till någon av dem, kommer man därför att behöva logga in igen men inom en snar framtid planeras en uppdatering som innebär att någon ny inloggning inte behövs. Går man direkt till respektive tjänst behöver man bara logga in en gång.

De gamla e-tjänsterna kommer att stängas ned. De som har länkar upplagda till dessa måste peka om länkarna till de nya tjänsterna.

Här finns alla e-tjänster inom vägtrafik.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.