Nästa artikel
Tredje rundan om Ekstakustens fricamping
NYHETER

Tredje rundan om Ekstakustens fricamping

Publicerad 4 april 2018 (uppdaterad 28 maj 2020)
Tiden för den tredje remissrundan om att få parkera med husbil och husvagn på Gotländska Ekstakusten på samma villkor som för personbilar har gått ut. Troligen kommer beslutet innan sommaren.
Frågan har varit långdragen men ser nu äntligen ut att gå mot en lösning. Länsstyrelsen har haft frågan på sitt bord under en längre tid men i slutet av mars gick tiden ut för allmänhetens synpunkter.

Länsstyrelsen säger i ett yttrande till tidningen HelaGotland att det inte kommit in så många nya synpunkter.

Överlag ser det ut som om det blir positiva förändringar för husbilar och husvagnar i denna vackra, populära men känsliga natur.

Många har hittills parkerat vid sidan av vägen, något som dock inte varit tillåtet och ser ut att även fortsättningsvis vara förbjudet. Det nya är att såväl husvagnar som husbilar ska få parkera på den befintliga parkeringsplatsen under ett dygn, dock utan att få ställa ut campingmöbler eller sätta upp förtält. Det betyder att man inte längre kommer att göra skillnad på dessa och vanliga personbilar. Tanken är att vildcampingen ska upphöra, något som skulle kunna påverka den känsliga naturen även om vad som är väg och natur är svårt att definiera.

Beslutet ska tas inom kort men får som sådant överklagas. Tanken är att de nya reglerna ska vara på plats till sommaren.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.