Nästa artikel
Trelleborg börjar ta betalt för ställplats
NYHETER

Trelleborg börjar ta betalt för ställplats

Publicerad 6 maj 2015
Ställplatsen vid Västra Småbåtshamnen i Trelleborg som används av många färjeresenärer har hittills varit gratis men sedan den 1 maj har avgift införts.
Sedan förra veckan är det Trelleborgs Basket som har hand om parkeringen vid Västra Småbåtshamnen. Många husbilar och husvagnar använder parkeringen som första stopp före eller efter färjeturen. Nu kommer övernattningen att kosta, och det är Basketföreningens medlemmar som kommer att sköta inkasseringen.

Det är föreningen själv som tagit initativet till att sköta parkeringsplatsen, toaletterna och sophanteringen. Avtalet gäller från första maj till sista september i år och innebär att föreningen arrenderar parkeringsytorna och tar ut en avgift mellan klockan 18 på kvällen och 6 på morgonen. Praktiskt kommer detta att hanteras genom att föreningens medlemmar fysiskt går runt bland fordonen och tar betalt med kort eller kontanter.

Förutom att sköta städning av toaletter och mrådet, kommer föreningen att ordna arrangemang som loppis, underhållning och andra tillställningar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.