Bild
Nästa artikel
Trigano köper återförsäljare

Trigano köper återförsäljare

NYHETER

Trigano har inlett förhandlingar om att förvärva 70 procent av kapitalet och rösträtten för tre återförsäljargrupper av fritidsfordon, CLC, SLC och Loisiréo som sammanlagt har 44 försäljningsställen för husbilar och husvagnar i Frankrike.

Trigano är en stor aktör på marknaden och har bland annat fabrikaten Adria, Chausson och Sunliving bland betydligt fler. De tre återförsäljargrupperna har runt 800 anställda och omsatte cirka fyra miljarder kronor. Respektive återförsäljargrupp kommer att ledas på samma sätt som innan övertagandet och utveckla verksamheterna var och en för sig.

Övertagandet är i linje med Triganos strategi att utveckla återförsäljarnätet i egen regi.

Sedan Trigano lanserades på börsen 1998 har det ofta förekommit uppköp. 1998 införlivades franska Autostar, italienska Caravans International samt Arca 1999 respektive 2001, Auto-Trail i Storbritannien 1999, Benimar i Spanien 2002, franska Périgord VDL 2004, tyska Eura Mobil och Karmann-Mobil 2005, franska Notin 2012, SEA 2013, italienska Rimor 2015, Auto-Sleepers från Storbritannienin 2017 samt slovenska Adria.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.